تصاویر: نبات ریزی در بازار سنتی «حاجی قنبر» یزد




نبات سمبل شادمانی و پای ثابت جشن‌ها و مراسم شادمانی است و یزد در زمره نخستین مناطقی است که کارگاه‌های سنتی نبات ریزی در آن بنا گذاشته شد. یکی از افرادی که ۴۰ سال است در یزد مشغول کار نبات‌ریزی است، علی محمدعلی‌خانی است که گردشگران بسیاری از نبات‌های تولیدی کارگاه او در بازارچه زیر امیرچقماق که به بازار سنتی حاجی قنبر معروف است، به عنوان سوغات یزد خریداری می‌کنند. برای پخت نبات، آب را در ظرفی بزرگ جوش آورده و سپس اقدام به اضافه کردن تدریجی شکر به آن می‌کنند و در حین اضافه کردن شکر، آن را مدام هم می‌زنند تا به غلظت برسد. چاشنی‌ها را با یک آبگردان داخل ظرف می‌ریزند و ظرف را به گرمخانه می‌برند و درون پاتیل‌های مخصوص نبات می‌ریزند و به مدت سه تا پنج روز با کاهش دمای تدریجی در گرم خانه نگه می‌دارند و پس از این مدت، بلور‌های بالای ظرف به عنوان پرده نبات و نبات‌های جامد در کف ظرف به عنوان کاسه نبات برداشت می‌شود و در بین نبات کاسه و پرده، شیره نبات وجود دارد.

قشم فور یو